PANNA COTTA

*tal. 'kuhano vrhnje'


panna cotta 01








Pannacotta aromatizirana amarettom i kardamomom s kruškom kuhanom u šećernom sirupu, amaretto keksićima i tamnom čokoladom.




























Pannacotta aromatizirana kavom s krokantom od lješnjaka i cimeta.



Pannacotta s jogurtom i limunovom koricom prelivena pireom od borovnica, svježim borovnicama i bijelom čokoladom.


Pannacotta bez šećera, s jogurtom, džemom od malina i borovnicama.


Panna cotta od kokosovog mlijeka s pireom od manga, posuta čipsom od kokosa.






Ako želite postići ovakav efekt, pripremite voćni pire sa želatinom. Čašu za posluživanje 'naslonite' u kalup za muffine ili manju zdjelicu tako da je nagnuta, ali stabilna. Ulijte voćni žele, ostavite ga nekoliko sati dok se ne stisne, a zatim vratite čašu u normalan položaj i napunite pannacottom do vrha. Pazite da je pannacotta na sobnoj temperaturi kako se pire ne bi rastopio.





IZVORI:
Gordon Ramsay Youtube Channel
Ana Ugarković, emisija 'Kod Ane'

Oznake: