GÖZLEME

tur. göz = pretinac
(džep od tijesta punjen nadjevom)


Premiješeno tijesto podijeljeno na kuglice.

Dignute kuglice nakon pola sata- 45 minuta. 
Tijesto valjajte na lagano pobrašnjenoj podlozi.
Razvaljajte ga što tanje pazeći da ne popuca. 

Dodajte nadjev na polovicu tijesta i spljoštite ga žlicom.

Preklopite drugom polovicom tijesta.
Dlanovima pritisnite rubove da se spoje i odrežite višak tijesta. 
Pomozite si dlanovima prilikom razvlačenja tijesta. 
Sastojci za punjenje.
Pinjole možete zamijeniti orasima, a kozji sir bilo kojim drugim mladim sirom.
Pečene gözleme.
Gözleme punjene blitvom, kozjim sirom, grožđicama i pinjolima, poslužene s jogurtom i posute sumacom.
Gözleme punjene blitvom, kozjim sirom, grožđicama i pinjolima.
Gözleme punjene kozjim sirom.
IZVOR:
ozlemsturkishtable.com

Oznake: , , , , , , ,